SVEČANO EUHARISTIJSKO SLAVLJE NA SVETKOVINU USKRSA U SRIJEMSKOJ MITROVICI

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 4. travnja 2021. godine, u 7.00 sati, upriličen je uskrsni blagoslov jela, koji se već tradicionalno vrši na Kalvariji. Jelo je blagoslovio srijemskomitrovački župnik, mons. Eduard Španović. Iako su bili rani jutarnji sati, vjerni puk se okupio kako bi i ovim načinom zatražili blagoslov Uskrsnuloga, za sebe i svoje obitelji.

VAZMENO BDIJENJE I VELIKA SUBOTA U SRIJEMSKOJ MITROVICI

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – Na Veliku Subotu, 3. travnja 2021. godine, obrede Vazmenog bdijenja, u srijemskoj prvostolnoj crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, s početkom u 20.00 sati, predvodio je mons. Eduard Španović, župnik srijemskomitrovački.

OBREDI VELIKOG PETKA U SRIJEMSKOJ KATEDRALI SVETOG DIMITRIJA, ĐAKONA I MUČENIKA

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – U petak, 2. travnja 2021., u katedrali–bazilici manjoj Sveti Dimitrije, đakon i mučenik u Srijemskoj Mitrovici, obredima Velikoga petka, okupljeni vjernici su se prisjetili Žrtve Isusa Krista koju je podnio za nas ljude i za naše spasenje.

MISA VEČERE GOSPODNJE U SRIJEMSKOJ MITROVICI

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – Na Veliki četvrtak, 1. travnja 2021., svečanim euharistijskim slavljem u 19.00 sati, proslavljena je u Srijemskoj Mitrovici, u crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, Misa Večere Gospodnje. Euharistijsko slavlje je predslavio prelat i srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović.

MISA VEČERE GOSPODNJE U LAĆARKU

LAĆARAK (TU) – 1. travnja 2021. godine, u 17.00 sati, svečanim euharistijskim slavljem proslavljena je Misa Večere Gospodnje u rimokatoličkoj župi Sveta Ana, Majke BDM u Laćarku.

MISA VEČERE GOSPODNJE U LAĆARKU

01. travanj 2021.

LAĆARAK (TU) – 1. travnja 2021. godine, u 17.00 sati, svečanim euharistijskim slavljem proslavljena je Misa Večere Gospodnje u rimokatoličkoj župi Sveta Ana, Majke BDM u Laćarku.

Euharistijsko slavlje je predslavio župnik vlč. Ivica Zrno.

U prigodnoj homiliji, vlč. Ivica Zrno je istaknuo da okupljeni oko Stola Gospodinova na ovaj sveti dan imamo privilegiju slaviti dar neizmjerne ljubavi Isusa Krista. Razmatrajući događaj Velikoga četvrtka razmatramo događaj kojem su bili prisutni apostoli, te događaj kojim smo, u isto vrijeme i mi danas obilježeni. Radi se o događaju Euharistije. Radi se o neizmjernom daru koji nam daruje sam Krist Gospodin. Radi se o nebeskom daru koji je povjeren nama ljudima na čuvanje i štovanje. Upravo iz toga dara možemo iščitavati Ljubav samoga Boga. Otajstvo Euharistije povjereno je čovjeku i sada je na nama pokazati koliko cijenimo to Otajstvo. Iz svega trebamo vidjeti Božje povjerenje prema nama ljudima. Znajmo to povjerenje cijeniti i svojim životom opravdati, poručio je vlč. Ivica Zrno.

Na koncu euharistijskoga slavlje, uz pridržavanje svih mjera, Svetootajstvo je preneseno u sakristijski dio.

Ivica Zrno